• 1392/10/07 - 07:31
  • 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی

به دلیل برودت و سردی هوا، دستگاه هاضمه در فصل زمستان تقویت میشود و اشتها افزایش می یابد. لذا پرهیز از زیاده روی در مصرف مواد غذایی به ویژه برای افرادی که استعداد چاقی و افزایش وزن را دارند در این فصل لازم است.

همچنین با توجه به افزایش اشتها، انجام ورزش و تحرکات بدنی بیشتر توصیه می شود که باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز می شود و از عوارض و بیماری های فصل زمستان می کاهد، همچنین غذاها و افزودنی­هایی توصیه می شوند که تمایل به طبعی گرم داشته باشند یا به عبارتی دیگر متابولیسم بدن را به نوعی افزایش می دهند لذا مصرف فلفل و ادویه جات گرم و سبزیجات گرم مانند کرفس بیشتر توصیه می شود از توصیه های ضروری دیگر در این فصل، پرهیز از مصرف آب یخ  و  غذای سرد شده  می باشد.

جهت جلوگیری از سرماخوردگی استفاده از پوشش مناسب به خصوص در قسمتهای فوقانی بدن ضروری است چرا که غالب سرماخوردگی ها در این فصل از قسمتهای فوقانی بدن شروع  می شود، همچنین سرمازدگی اعضای بدن در این فصل می تواند باعث عوارض کوتاه مدت و بلندمدت شود و اعضا و اندامهای بدن را دچار اختلال عملکرد نماید.

پرهیز از گرم نمودن زیاد هوای محیط زندگی در این فصل لازم است زیرا که ورود ناگهانی به محیط سرد از محیط خیلی گرم باعث ایجاد سرماخوردگی می شود، لذا به جای افزایش زیاد دمای محیط زندگی، توصیه به استفاده از پوشش کافی و مناسب می­شود.

در هنگام خوابیدن نیز پوشش کافی و روانداز مناسب، توصیه می شود چرا که در هنگام خواب، دمای  قسمتهای محیطی بدن کاهش می یابد و شخص، مستعد سرماخوردگی می شود. همچنین منافذی مثل پنجره و دریچه­هایی مثل دریچه کولر که باعث جریان هوای سرد در محیط خواب می شوند لازم است مسدود شوند. جهت استحمام نیز دمای محیط حمام و آب حمام کاملا گرم باشند تا مانع سرماخوردگی شوندو قبل از خروج از حمام نیز از مچ پا به پایین با آب سرد شسته شود تا دمای بدن نزدیک به دمای محیط بیرون از حمام شود و  بعد از خروج از حمام نیز بدن و سر کاملاً خشک شوند و تا ساعاتی بعد از خروج از حمام، سر با پوشش مناسبی پوشانده شود.

چنانچه گرمای محیط زندگی از گاز شهری تامین می­شود نسبت به رفع کامل گازهای سمی از طریق دودکش باید مطمئن بود زیرا که عدم دفع کامل این گونه گازها باعث خستگی و کسالت  و پرخاشگری و کاهش هوشیاری می شود و چنانچه حجم این گونه گازهای سمی به حد بحرانی برسد باعث مرگ می شود.

همچنین به دلیل خشک شدن هوا در اثر شعله گاز شهری، جهت جلوگیری از آلرژیهای تنفسی، از بخور آب کافی و یا قرار دادن آب بر روی این بخاریها می توان رطوبت لازم محیط را تامین نمود.

  • گروه خبری : مقالات و مصاحبه ها
  • کد خبر : 13949
کلمات کلیدی