مدیریت انرژی در مرکز شهیدبهشتی(ره)
به گزارش اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه؛ اجرای پایلوت فناوری RFID برای اولین بار در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در اورژانس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شهید دکتر بهشتی(ره) اجرا و بزودی افتتاح رسمی خواهد شد.
به گزارش اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه؛ اجرای پایلوت فناوری RFID برای اولین بار در دانشگاه های علوم پزشکی کشور در اورژانس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شهید دکتر بهشتی(ره) اجرا و بزودی افتتاح رسمی خواهد شد.
گزارش اجمالی در خصوص فناوری RFID:
کاربرد فناوری RFID را میتوان در یک جمله خلاصه نمود ، بوسیله این فناوری می توانیم همه دادههای مورد نیاز را بدون دخالت انسان جمعآوری و مدیریت کنیم .
در واقع این تکنولوژی منجر به مدیریت یکپارچه خدمات درمانی و کاهش هزینه و افزایش رضایتمندی در حوزه درمان میشود .
اولین کاربرد این فناوری در مراکز درمانی ، در آمریکا به سال 2004 برمیگردد که به منظور شناسایی بیماران در محیط درمانی و جلوگیری از جابجایی نمونههای آزمایشگاهی استفاده شد ، البته در داخل کشور در سطح دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها هنوز کاربرد عملیاتی از این فناوری حاصل نشده است که دانشگاه با یک برنامهریزی علمی سعی دارد به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی از همه قابلیتهای این فناوری از جمله مدیریت تجهیزات پرتابل شناسایی هوشمند بیماران و بهرهبرداری آنلاین از خدمات کادر درمانی استفاده کند .
البته این فناوری کاربردهای فراوانی مانند استفاده در انبار دارویی ، شناسایی دقیق نمونههای آزمایشگاهی و ... دارد که استفاده از همه قابلیتهای آن ، تحول شگرفی را در خدمترسانی به بیماران ایجاد مینماید.
هم اکنون این پروژه در اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی (ره )به صورت پایلوت اجرا شده و هر سه فرآیند ذکر شده در مرحله آزمایش و بررسی میباشد .
اجرای این پروژه توسط اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه برنامهریزی و اجرا میگردد که در عملیاتی نمودن آن ، ریاست و مدیریت بیمارستان ، مسئول تجهیزات پزشکی ، مسئول اورژانس و تیم فناوری اطلاعات بیمارستان نقش مهمی دارند .
البته اهمیت این اقدام از زوایای دیگر نیز قابل تامل میباشد که میتوان به یکپارچگی سیستم مدیریت بیمارستانیHIS و سامانه RFID اشاره نمود .
هزینه اجرای آن در فاز پایلوت حدود 50 میلیون تومان بوده که افتتاح رسمی این پروژه به زودی توسط مقامات عالی وزارت انجام میگردد و دانشگاه سعی در تعمیم و توسعه آن در کلیه مراکز را در آینده دارد .
RFID چگونه کار می کند ؟
تگ و يا دستگاه فرستنده خودکار ، شامل يک مدار الکترونيکی است که به شی مورد نظری که لازم است دارای یک کد شناسايی باشد ، متصل می گردد . زمانی که تگ نزدیک و یا در محدوده کدخوان قرار می گيرد ، میدان مغناطيسی تولید شده توسط کد خوان باعث فعال شدن تگ می گردد .
در ادامه ، تگ بطور پيوسته اقدام به ارسال داده از طریق پالس های راديويی می نماید . در نهايت داده توسط کدخوان دريافت و توسط نرم افزارهای مربوطه نظیر برنامه های ERP ( برگرفته شده از Enterprise Resource Planning ) و SCMS ( برگرفته شده از Supply Chain Management systems ) پردازش می گردد .