• 1390/03/25 - 12:17
  • 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مرحبا به آن کسی که خدا او را پیش از آدم خلق کرده است!

به سند معتبر از ابن عباس روایت شده که گفت: روزی در خدمت رسول خدا بودیم حضرت امیرالمومنین(ع) پیدا شد، چون آن حضرت را نظر بر او افتاد، تبسم نمود و فرمود مرحبا به آن کسی که خدا او را پیش از آدم خلق کرده است. گفتم یا رسول الله می تواند بود که فرزند پیش از پدر مخلوق شود؟ فرمود:...

به سند معتبر از ابن عباس روایت شده که گفت: روزی در خدمت رسول خدا بودیم حضرت امیرالمومنین(ع) پیدا شد، چون آن حضرت را نظر بر او افتاد، تبسم نمود و فرمود مرحبا به آن کسی که خدا او را پیش از آدم خلق کرده است. گفتم یا رسول الله می تواند بود که فرزند پیش از پدر  مخلوق شود؟ فرمود: بلی، حق تعالی خلق کرد نور مرا و علی را پیش از آنکه آدم را خلق کند. پس آن را به دو نیم کرد و ما را خلق کرد پیش از آنکه اشیاء دیگر را بیافریند.پس حضرت فرمود که شکر می کنم خداوندی را که محبت علی و ایمان به او را سبب دخول بهشت و نجات از جهنم گردانیده است.

- از مادر آن حضرت، فاطمه بنت اسدبن هاشم بن عبد مناف نقل است که پس از شکافته شدن کعبه، چون خواستم بیرون آیم هاتفی از عالم غیب مرا ندا کرد: ای فاطمه این فرزند بزرگوار را علی نام کن که مشتق از نام من است، بدرستی که او را آفریده ام از قدرت و عزت و جلال خود و بهره کامل از عدالت خود به او بخشیده ام و امور خود را به او تفویض کرده ام و او را بر علوم پنهان خود مطلع کرده ام. پس خوشا به حال کسی که او را دوست دارد و یاری کند و وای بر حال کسی که فرمان او نبرد و یاری او نکند و انکار حق نماید.

 آنچه بیان شد از این بابویه، شیخ طوسی و علامه حلّی به سندهای بسیار از امام جعفر صادق(ع) روایت کرده اند.

از این امام همام به همت عالم و الاتبار سیدرضی ( رضی ا... عنه) کتاب بسیار ارزشمند و گران قیمت به یادگار نزد ماست. سیدرضی در سال 400 در مقدمه کتاب می نویسد: انچه جمع آوری شد بخشی از سخنان شخصی عظیم القدر و نافذ الامر است که همه در برابر او سر فرود می آورند و شک و تردید نخواهند کرد که گوینده این سخن کسی است که جز در وادی زهد و پارسایی قدم نگداشته و نمونه ای است که نظیر ندارد.

بعد از اتمام کار چنین دیدم که نامش را نهج البلاغه بگذارم زیرا دریهای بلاغت را بر روی خواننده می گشاید و مورد نیاز معلم و متعلم است و به راستی شگفت انگیز است.

به عنوان نمونه خطبه 63 مولی الموحدین علی(ع) در ادامه آورده می شود:

روش برخورد با دنیا

آگاه باشید! دنیا خانه ای است که کسی در آن ایمنی ندارد جز آنکه به جمع آوری توشه آخرت پردازد.

مردم به وسیله دنیا آزمایش می شوند پس هر چیزی از دنیا را که برای دنیا به دست آورند از کفشان بیرون می رود و بر آن محاسبه خواهند شد و آنچه را که در دنیا برای آخرت تهیه کردند به آن خواهند رسید و با آن خواهند ماند . دنیا در نظر خردمندان چونان سایه ای است که هنوز گسترش نیافته، کوتاه میگردد.

  • گروه خبری : ویژه
  • کد خبر : 5117
کلمات کلیدی